Βηματίζουμε στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ψυχοθεραπείας είναι ότι πρόκειται για μία ομιλητική θεραπεία. Απαιτεί από ένα άτομο να μιλάει ελεύθερα για όλα όσα δυσκολεύεται ή αδυνατεί να αντιμετωπίσει, και από ένα άλλο να ακούει με προσοχή και ενσυναίσθηση, ενθαρρύνοντας το πρώτο να εκφράσει την μοναδικότητα της προοπτικής του πάνω στον εαυτό του και τα πράγματα. Η θεραπευτική σχέση δεν είναι ούτε μονόπλευρη, ούτε ιεραρχική. Είναι, ακριβέστερα, μία αμφίπλευρη συνεργασία κατά την οποία η ακρόαση και η ομιλία εναλλάσσονται ανάμεσα στις δύο πλευρές της θεραπευτικής συμμαχίας.

Εμείς στο τμήμα της ψυχοθεραπείας ενηλίκων

Η επίσκεψη σε έναν Συμβουλευτικό Ψυχολόγο της ομάδας μας διαφέρει από την επίσκεψη στον γιατρό. Στον γιατρό, εκθέτεις τα συμπτώματα που παρουσιάζει το σώμα σου, γίνεται έλεγχος και διάγνωση και ορίζεται συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή.

Στον ψυχολόγο, διηγείσαι τις συναισθηματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, μιλάς για προβλήματα στις σχέσεις σου, για συμπτώματα στο σώμα σου και ο Ψυχολόγος σε βοηθά να εξερευνήσεις την αιτία, τι τα προκαλεί και τι τα ενδυναμώνει, να βρεις σε ποιες στιγμές και υπό ποιες συνθήκες είσαι καλά και πώς μπορείς αυτές τις συνθήκες και αυτούς τους ανθρώπους να τα ενισχύσεις, μέσα σου και γύρω σου.

Το γραφείο μας είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 – 20:00.

Το κόστος ανέρχεται στα 30€ ανά συνεδρία. Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 2130087998.

  «Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία δεν είναι γραμμική: σύμπτωμα – θεραπεία, αλλά κυκλική, το σύμπτωμα οδηγεί σε εξερεύνηση και οι λύσεις προκύπτουν με συνεργασία του ψυχολόγου με τον θεραπευόμενο.»

  Κυβαράκη Μαρία Κλινική Ψυχολόγος

  Υπόλοιπες Υπηρεσίες

  Εργοθεραπεία

  Βελτίωση και αξιοποίηση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων του παιδιού και εφήβου για την καλύτερη απόδοση του στο σπίτι και στο σχολείο.

  Ψυχοθεραπεία Παιδιών

  Στη ψυχοθεραπεία των παιδιών κύριο εργαλείο αναδεικνύεται το παιχνίδι, που ούτως ή αλλιώς συνιστά το κύριο μέσο έκφρασης, ανάπτυξης και πειραματισμού των παιδιών.