Βηματίζουμε στην εργοθεραπεία

Η παιδιατρική εργοθεραπεία είναι μία ειδικότητα που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και πιο συγκεκριμένα στην πρόληψη, παρέμβαση και αποκατάσταση και εμπλέκει τη θεραπευτική χρήση των σκόπιμων δραστηριοτήτων και του παιχνιδιού.

Εμείς στο τμήμα της εργοθεραπείας

Εντόπιση και αξιολόγηση των διαφόρων δυσλειτουργικών στοιχείων στη συμπεριφορά ενός παιδιού, με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων και προσεγγίσεων.

Βελτίωση και αξιοποίηση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων του παιδιού και εφήβου για την καλύτερη απόδοση του στο σπίτι και στο σχολείο.

Το γραφείο μας είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 – 20:00.

Το κόστος ανέρχεται στα 30€ ανά συνεδρία. Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 2130087998.

  «Βηματίζουμε όλοι μαζί για να φτάσει ο καθένας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του

  Παπαμιχαλοπούλου Μαρικλέρ Λογοθεραπεύτεια, Ειδική Παιδαγωγός

  Διαταραχή λόγου Καθυστέρηση στην ομιλία

  Τι μπορώ να κάνω;

  «Συχνά τα παιδιά αργούν να εισέλθουν στο γλωσσικό σύστημα. Η γρήγορη παρέμβαση εδώ είναι σύμμαχος μας, σε μια επιτυχημένη ανάπτυξη του παιδιού. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου προλαμβάνονται και αντικαθιστούνται από ευκαιρίες επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης του παιδιού σας.»

  Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή Δ.Α.Δ

  Τι μπορώ να κάνω;

  “Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κάθε γονιός τι είναι αυτό που συμβαίνει στο παιδί του. Ο λογοθεραπευτής και ολόκληρη η διεπιστημονική ομάδα θα πλαισιώσουν το παιδί και την οικογένεια. Είναι αυτοί που θα φροντίσουν για την καλύτερη λειτουργία ολόκληρης της οικογένειας σας.»

  Μαθησιακές Διαταραχές και Δυσκολίες

  Τι μπορώ να κάνω;

  «Χρειάζεται μια εκτενής μελέτη για να κατανοήσουμε τον τρόπο που μαθαίνει ένα παιδί και τι το δυσκολεύει στις αντίθετες περιπτώσεις. Επιπλέον είναι καλό να γνωρίζουμε και τις ιδιαίτερες ικανότητες του, ώστε να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση του και να καταφέρουμε να αντισταθμίσουμε τις δυσκολίες του.»

  Υπόλοιπες Υπηρεσίες

  Λογοθεραπεία

  Αξιολογούμε και χαρτογραφούμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του παιδιού. Σχεδιάζουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης για το παιδί.

  Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

  Η ψυχοθεραπεία έρχεται να δράσει εκεί που η ιατρική δεν μπορεί να δώσει άλλες απαντήσεις. Η ψυχοθεραπεία οδεύει στην ανάδυση μιας γνώσης για τον άνθρωπο που υποφέρει, η οποία είναι συγκεκαλυμένη στο αδιέξοδο του.