Βηματίζουμε στην ψυχοθεραπεία των παιδιών μας.

Η ψυχοθεραπεία παιδιών διαφοροποιείται εντελώς από αυτή των ενήλικων. Τα παιδιά δύσκολα εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής λόγου, και ακόμη και αν ορισμένα από αυτά έχουν τις λεκτικές δεξιότητες να το πράξουν, δεν θα μοιραστούν κάτι σημαντικό ή θα βαρεθούν πολύ εύκολα.

Στη ψυχοθεραπεία των παιδιών κύριο εργαλείο αναδεικνύεται το παιχνίδι, που ούτως ή αλλιώς συνιστά το κύριο μέσο έκφρασης, ανάπτυξης και πειραματισμού των παιδιών.

Εμείς στο τμήμα της ψυχοθεραπείας παιδιών

Στο πλαίσιο της θεραπευτικής σχέσης γίνεται συστηματική χρήση των αλληλεπιδράσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στο θεραπευτή και το παιδί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, προκειμένου το παιδί να υποστηριχθεί σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο, με στόχο τόσο την υγιέστερη ανάπτυξη όσο και την επίλυση προβλημάτων.

Το γραφείο μας είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 – 20:00.

Το κόστος ανέρχεται στα 30€ ανά συνεδρία. Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 2130087998.

  «Η ψυχοθεραπεία έρχεται να δράσει εκεί που η ιατρική δεν μπορεί να δώσει άλλες απαντήσεις.»

  Κυβαράκη Μαρία Κλινική Ψυχολόγος

  Διαταραχή λόγου Καθυστέρηση στην ομιλία

  Τι μπορώ να κάνω;

  «Συχνά τα παιδιά αργούν να εισέλθουν στο γλωσσικό σύστημα. Η γρήγορη παρέμβαση εδώ είναι σύμμαχος μας, σε μια επιτυχημένη ανάπτυξη του παιδιού. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου προλαμβάνονται και αντικαθιστούνται από ευκαιρίες επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης του παιδιού σας.»

  Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή Δ.Α.Δ

  Τι μπορώ να κάνω;

  “Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κάθε γονιός τι είναι αυτό που συμβαίνει στο παιδί του. Ο λογοθεραπευτής και ολόκληρη η διεπιστημονική ομάδα θα πλαισιώσουν το παιδί και την οικογένεια. Είναι αυτοί που θα φροντίσουν για την καλύτερη λειτουργία ολόκληρης της οικογένειας σας.»

  Μαθησιακές Διαταραχές και Δυσκολίες

  Τι μπορώ να κάνω;

  «Χρειάζεται μια εκτενής μελέτη για να κατανοήσουμε τον τρόπο που μαθαίνει ένα παιδί και τι το δυσκολεύει στις αντίθετες περιπτώσεις. Επιπλέον είναι καλό να γνωρίζουμε και τις ιδιαίτερες ικανότητες του, ώστε να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση του και να καταφέρουμε να αντισταθμίσουμε τις δυσκολίες του.»

  Υπόλοιπες Υπηρεσίες

  Εργοθεραπεία

  Βελτίωση και αξιοποίηση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων του παιδιού και εφήβου για την καλύτερη απόδοση του στο σπίτι και στο σχολείο.

  Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

  Η ψυχοθεραπεία οδεύει στην ανάδυση μιας γνώσης για τον άνθρωπο που υποφέρει, η οποία είναι συγκεκαλυμένη στο αδιέξοδο του. Η ανάδειξη της μπορεί να ανακουφίσει, να ανοίξει πεδία λύσεων και διεξόδων, αποδεικνύοντας τελικά, ότι τα πράγματα μπορούν να είναι αναστρέψιμα.